skip to Main Content

Lakrids småkager

Udskriv

30 stk

Kager

Info

Ingredienser

Tilberedning

Lakrids småkagerne smager herligt hele året!

500 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
60 g Lakridspulver
125 g Soltørrede tranebær
375 g Koldt saltet smør
500 g Fint rørsukker
2 stk Æg

  1. 1. Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål.2. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern.3. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud. Eller findel det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.4. Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekrone mønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.
  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir eller en silikone måtte.
  2. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder. PS Jeg brugte halvt så meget lakrids.
Back To Top