skip to Main Content

Småkager

Lakrids småkager

Udskriv

30 stk

Kager

Info

Ingredienser

Tilberedning

Lakrids småkagerne smager herligt hele året!

500 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
60 g Lakridspulver
125 g Soltørrede tranebær
375 g Koldt saltet smør
500 g Fint rørsukker
2 stk Æg

  1. 1. Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål.2. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern.3. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud. Eller findel det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.4. Del dejen i klumper på 500 gram og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekrone mønt. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.
  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir eller en silikone måtte.
  2. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder. PS Jeg brugte halvt så meget lakrids.

Julesmåkager

Amerikanske julesmåkager

Udskriv

50 stk.

Kager

Info

Ingredienser

Tilberedning

Dorrits amerikanske julesmåkager

275 gr mel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk cacao
225 gr blødt smør
175 gr sukker
100 gr brun farin
1 tsk vanillesukker
2 æg
150 gr blokchokolade
125 gr hasselnødder

1. Bland mel, bagepulver, salt og kakao i en skål for sig.
2. Rør smør, sukker, farin og vanillesukker godt sammen i en anden skål.
3. Pisk æggene i sukker-smør-blandingen.
4. Tilsæt melblandingen.
5. Tilsæt derefter grofthakket chokolade og hasselnødder
6. Sæt dejen på bagepapir med 2 skeer. Der skal være god afstand, da kagerne flyder udunder bagningen.
7. Bages 12-15 min. ved 175 gr. Jeg bruger ikke varmluft til disse kager.
8. Kagerne er færdige, når de er ’godt brune’ i kanten.
9. Afkøl helt på bagerist. Strø evt. med kageguld, eller læg en hvid chokoladeknap på denybagte kager.
10. Når de er kolde, kan de enten spises eller lægges i kagedåse.

Marcipan

Farmors opskrift

250 g mandler

1 past. æggehvide

125 g flormelis

Mandlerne afskalles og rives fint i kværn.

Alle ingredienser blandes og æltes færdig på bordet, der er drysset med lidt flormelis

Opbevares i køleskab

Back To Top