skip to Main Content

Pizzatwisters

Pizzatwisters

Udskriv

4 Personer

Snack

Info

Ingredienser

Tilberedning

Fyld:
2dl tomatsauce
40 g chorizopølse skåret små tern
125 g frisk mozzarella (skåret i små tern)

25 g  gær
1 dl  mælk
1 dl  ymer eller yoghurt naturel
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
1/2 dl olivenolie
3 spsk  hørfrø
100 g  grahamsmel eller anden fuldkornsmel
cirka 300 g hvedemel

Tomatsovs:

3 skiver godt røget bacon
1 spsk. røget paprika
2-3 spsk smør
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
2 ds hakkede tomater
1 spsk. finthakkede rosmarinnåle
1 spsk. timian blade
5 spsk. tomatpure
4 spsk. æbleeddike
1 spsk. finthakkede soltørrede tomater
1 æble, fintrevet
salt og peber

Lun mælken til den er omkring 30 grader lunt. Rør gær ud i mælk og tilsæt derefter ymer, olie, sukker, salt, hørfrø, grahamsmel og æg.Rør det godt sammen og tilsæt derefter mel til dejen er smidig og nem at arbejde med.
Stil den til hævning i en skål med et rent klæde i to timer.
 Når dejen har hævet rulles den ud på bordpladen til en stor firkant og smøres med tomatsauce, drysses med ost samt chorizo.

Tomatsovs:
Start med at stege bacon i en tykbundet gryde i en smule smør. Tag bacon op når det er sprødt og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hvis man undlader bacon i tomatsaucen, springes direkte videre hertil: Kom løg og hvidløg i gryden med smørret og baconfedt. Steg til løgene er klare og bløde.
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Blend den med en stavblender, hvis du synes. Skær den sprøde bacon i små tern og kom det i gryden.
Lad det simre i 15 minutter og server til spaghetti eller anden favorit pasta, samt lidt grønt tilbehør. Det smager også super som pizzasauce.

Fold pizzatwisters.
Fold den ene side over den anden og skær 12 strimler på på cirka 4 cm, som hver skæres igennem igennem til to stimler, som twistes rundt og lægges på en bageplade med bagepapir til hævning. Lad dem hæve i cirka 30 minutter.

Bag pizzatwisters i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter

 

Cob Loaf

Cobloaf med ost og spinat

Udskriv

4 Personer

Forret

Info

Ingredienser

Tilberedning

Inspireret af et besøg hos Boudan Bakery i S.F.

Klik her  for at se video der får mundvandet igang:

alternativ opskrift her:

250  g   bacontern
250  g  g optøet spinat
1  hakket løg
250  g  Philidelfia ost
3 1/2  dl  fløde
5  dl  revet mozarella ost
2 1/2  dl  revet parmesanost

1   cob loaf :
fodboldformet franskbrød

  1. Skær toppen af brødet og fjern den bløde ‘indmad’. Gem begge dele.
  2. Steg løg og bacon – blandes i en skål med resten af ingredienserne.
  3. Læg blandingen i brødet, læg toppen af brødet på som låg.
  4. Bages i folie i ovn ved 180 grader i 45 min.
  5. Fjern folien og bag i yderligere 10 min.
  6. Skær ‘indmaden’ i mundrette stykker og bag dem med i de sidste 10 min.
  7. Brug indmaden og evt. grøntsags pinde som som ‘dyppere’.
Back To Top